Boston beëindigt historische zegereeks van Golden State in NBA

Boston beëindigt historische zegereeks van Golden State in NBA

Golden State heeft gisteren voor het eerst in veertien maanden een thuiswedstrijd in het reguliere NBA-seizoen verloren. De kampioen ging in Oakland met 106-109 onderuit tegen Boston.
De Warriors hadden in de reguliere competitie (play-offs dus niet meegeteld) niet meer voor eigen volk verloren sinds 27 januari 2015. De Celtics maakten een einde aan reeks van 54 opeenvolgende zeges, waarmee Golden State NBA-geschiedenis heeft geschreven.

Bij de bezoekers was Isaiah Thomas met 22 punten de meest productieve speler in de Oracle Arena. Stephen Curry maakte er 29 maar ook de MVP kon de nederlaag niet voorkomen. Hij miste in het slot een driepunter die verlengingen zou hebben opgeleverd.Voor Golden State was het nog maar de achtste nederlaag van het seizoen. Daar staan 68 zeges tegenover. Als de Californiërs vijf van hun laatste zes partijen in het reguliere seizoen winnen, dan verbeteren ze het record van de Chicago Bulls. In het seizoen ’95-’96 wonnen Michael Jordan en co 72 van hun 82 wedstrijden.

bron: Belga