Belgen in het buitenland - Kevin De Bruyne viert comeback met knappe goal

Kevin De Bruyne heeft zijn rentree zaterdag niet gemist. De Rode Duivel ging op de 32e speeldag in de Premier League met Manchester City met 0-4 winnen op het terrein van Bournemouth en nam in de 12e minuut de 0-2 voor zijn rekening. Na knap samenspel met Sergio Agüero en David Silva trapte hij de bal in één tijd in de hoek. De Bruyne had ook een voet in de 0-1 en de 0-3. Na zeven minuten versierde hij een hoekschop, waarop Fernando binnenkopte en in de 19e minuut gaf hij de bal door aan Jesus Navas, die Agüero de assist voor de 0-3 leverde. Na 56 minuten mocht De Bruyne gaan rusten. Zijn vervanger Aleksandar Kolarov legde in blessuretijd de eindstand vast.

De Bruyne had niet meer gespeeld sinds hij op 27 januari een knieblessure opliep. In zijn afwezigheid zakte City nar de vierde plaats in de Premier League. Het volgt nu al op vijftien punten van leider Leicester, dat wel een wedstrijd meer speelde.

Op de 31e speeldag in de Spaanse Primera Division won Atletico Madrid zonder de geblesseerde Yannick Carrasco met 5-1 van het Betis Sevilla van Charly Musonda. Twintig minuten voor tijd werd Musonda vervangen. In de stand is Atletico tweede, op zes punten van Barcelona, dat zaterdagavond de "Clasico" tegen Real Madrid speelt. Betis is vijftiende.