Appartement kamikazes Brussel werd onder valse Portugese naam gehuurd

Appartement kamikazes Brussel werd onder valse Portugese naam gehuurd

Het appartement in Schaarbeek vanwaar de daders van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem vertrokken, werd onder een valse Portugese naam gehuurd door een van hen, Ibrahim El Bakraoui. Het federale parket heeft een bericht in die zin bevestigd van de kranten van de groep Sud Presse, die de Portugese televisiezender TVI24 aanhaalden. De vervalste identiteitskaart van Ibrahim El Bakraoui stond op naam van Miguel Dos Santos, preciseerden de Belgische autoriteiten.

De televisie toonde de foto van een Belgische identiteitskaart waarop El Bakraoui een bril draagt en een pruik lijkt te dragen.Vanuit het appartement in de Max Roosstraat in Schaarbeek vertrokken drie terroristen op 22 maart ’s ochtends vroeg in een taxi naar de luchthaven, waar twee van hen, onder wie de Belg Ibrahim El Bakraoui (29), zich opbliezen. De derde terrorist, de man met het hoedje, wordt gezocht.

Minder dan zes maanden geleden kocht een in België levende Portugees het gebouw waarin het appartement ligt, preciseerde TVI24.

In de flat werd een wapenarsenaal aangetroffen, waaronder 15 kilo explosieven van het type TATP, 150 liter aceton, ontstekers en een koffer vol spijkers en schroeven alsook ingrediënten voor de vervaardiging van bommen, had de Belgische procureur-generaal de dag na de aanslagen gezegd.

Volgens TVI24 verbleven vijf mannen in het appartement en wordt het gebouw vooral bewoond door migrantengezinnen.

bron: Belga