Ann Wauters keert terug naar WNBA

Ann Wauters keert terug naar WNBA

Ann Wauters maakt volgende maand na een afwezigheid van vier jaar haar comeback in de WNBA. Ze zette haar krabbel onder een contract bij Los Angeles Sparks. Belgiës beste basketspeelster bevestigde het nieuws vrijdagavond in een tweet. “Dit is geen aprilvis! Trots en blij om deze zomer deel te kunnen uitmaken van Los Angeles Sparks.”
Voor Ann Wauters wordt het haar negende seizoen in de Amerikaanse topcompetitie. In 2008 haalde ze met San Antonio de finale en ze was er voor het laatst actief in 2012 voor Seattle Storm. Wauters werd er toen gecoacht door Brian Agler, die ook haar trainer wordt bij de Sparks.
“Het is uitstekend nieuws dat Ann de Sparks vervoegt”, zegt Brian Agler op de website van het WNBA-team. “Ann is een heel ervaren international en WNBA-speelster. Ze is extreem veelzijdig en een heel verstandige speelster, maar bovenal is ze fantastische persoon en een buitengewone ploegmaat. Ann zal een grote rol spelen in onze ploeg.”
De 35-jarige Wauters keerde in 2015 na een rist successen in het buitenland terug naar België om voor Castors Braine te spelen. De Wase stelde zich ook opnieuw beschikbaar voor de nationale ploeg. Inmiddels verdedigt de 1,95m grote center de kleuren van het Turkse Galatasaray.
Met Emma Meesseman (Washington Mystics) is nog een tweede Belgische speelster actief in de WNBA, waar de nieuwe competitie half mei op gang wordt geschoten.

bron: Belga