Engelse stad overweegt om politiekat in dienst te nemen

Kinderen merken soms de meest schattige vaststellingen maken. Zo vroeg een vijfjarig meisje uit de Engelse stad Durham zich af waarom er politiehonden zijn, maar geen politiekatten. Een terechte vraag vindt de lokale politie, die het meisje schitterend van antwoord dienden.

“Politiekatten zijn een goed idee omdat ze goede oren hebben en zo gevaar kunnen horen. Katten kunnen hun weg naar huis goed vinden en de politie dus de weg tonen. Aangezien katten goed kunnen jagen en klimmen, kunnen ze mensen redden wanneer ze vastzitten in een boom. Mijn hond is bevriend met mijn kat dus ik denk dat een politiekat ook bevriend zou zijn met jouw politiehonden”, zo luidde het schattige briefje van Eliza aan de lokale politie.De politie vond dat een uitstekend idee en reageerde met een al even aandoenlijk berichtje. “Bedankt voor je suggestie Eliza. Ik zal de inspecteur die verantwoordelijk is voor politiehonden eens vragen om na te denken over het idee. Ik hou van katten en heb mijn kater Joey op de achterkrant van deze brief getekend”, antwoordde politiecommissaris Mike Barton.

BBC onderzocht de bewering van commissaris Barton en ontdekte dat inspecteur Richie Allen van het hondendepartement daadwerkelijk op de hoogte was. “Ik kan bevestigen dat de ploeg momenteel onderzoek voert naar het aanwerven van de eerste politiekat van het Verenigd Koninkrijk. Er bestaat nog onenigheid over het exacte takenpakket, maar als er niets uit de bus komt kan het beestje de mascotte worden. Natuurlijk verwachten we wel dat het beestje eventuele ratten vangt”, aldus Allen.

De Britse openbare omroep bezocht het meisje en haar moeder ook. Zij waren vol lof over de reactie van de politie. “Eliza was opgetogen over het lieve briefje van de politie. We dachten dat dat het einde was, maar van Richie Allen kreeg ze nog een kalender en een uitnodiging voor de opendeurdag van de politie”, zei de moeder.

You may have seen this story already in the Northern Echo…thanks to the social media team at BBC Newcastle for this video!

Posted by Durham Constabulary on Thursday, 31 March 2016

Screenschot: Facebook / BBC Newcastle – Radio for the North East