Sea Life Blankenberge vangt 400ste zeehond op

Sea Life Blankenberge vangt 400ste zeehond op

De reddingsdienst van Sea Life heeft gisteren drie zeehondjes moeten opvangen. Het laatste diertje was meteen het 400ste dat verzorgd wordt in het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge. De verzorgers moesten donderdag in totaal drie keer uitrukken voor zeehondenpups: eerst in Nieuwpoort en nadien twee keer in Bredene. De teller stond zo onverwacht snel op 400 zeehondenpups. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de aanlandse wind.
“Ik had, net als onze dierenarts, de 400ste zeehondenpup pas in de zomerperiode verwacht. Het is een onverwacht druk seizoen geworden”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij Sea Life Blankenberge.

Het opvangcentrum zet zich sinds 1998 in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten op het strand van Blankenberge.
Vooral zeehond Alex zal hoofdverzorger Potin lang bijblijven. “Hij was heel erg agressief en had iedere dierenverzorger gebeten. Eén verzorger bleef gespaard … tot de dag van de vrijlating. We moesten toen alsnog naar de spoeddienst om de wonde te laten verzorgen”, herinnert Potin zich.

Op dit moment verblijven er nog acht pups in het centrum. De meesten mogen normaal op 14 mei opnieuw het ruime sop kiezen.
Sea Life ontvangt geen overheidssteun of subsidies, maar rekent op de steun van adoptieouders.

bron: Belga