Nog 75 slachtoffers van aanslagen in het ziekenhuis

Nog 75 slachtoffers van aanslagen in het ziekenhuis

Op vrijdagmiddag 1 april liggen nog 75 slachtoffers in het ziekenhuis na de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel op 22 maart. Dat meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Vier Belgen hebben het ziekenhuis verlaten. Eén patiënt werd gerepatrieerd naar Israël. Het gaat al om de vierde repatriëring: in het begin van de week werden twee patiënten overgebracht naar de Verenigde Staten en gisteren werd één slachtoffer overgebracht naar Duitsland. Twee patiënten werden opgenomen in gespecialiseerde brandwondencentra in Frankrijk.
Het merendeel van de gehospitaliseerde patiënten, 40 personen, ligt nog steeds op intensieve zorgen. Dit komt door de ernst en de specifieke kenmerken van de verwondingen. Achtentwintig patiënten worden nog verzorgd in gespecialiseerde brandwondencentra.

Het Paleis meldt daarnaast dat de koning en de koningin vrijdagochtend het Sint-Michielsziekenhuis in Brussel hebben bezocht. De koningin ging daarna naar het Stuyvenbergziekenhuis in Antwerpen. ’s Namiddags bezocht de koning het Lovervalziekenhuis in Charleroi. De koning en koningin hadden in de verschillende instellingen een ontmoeting met slachtoffers van de aanslagen en met het verzorgend personeel.bron: Belga