Getuigen die slachtoffer van groepsverkrachting hielpen in Gent hebben zich gemeld

Twee mannen die het slachtoffer van een groepsverkrachting in Gent vorige maand naar het ziekenhuis hebben gebracht, hebben zich gemeld bij de politie. Dat meldt VTM Nieuws, dat in het opsporingsprogramma Faroek een oproep had gelanceerd naar getuigen. “Er zijn verschillende reacties geweest”, zegt Caroline Jonckers van de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
De federale politie had donderdag een opsporingsbericht verspreid op vraag van het parket Oost-Vlaanderen. “Op woensdag 10 februari 2016 omstreeks 11.34 uur werd een 22-jarig meisje binnen gebracht op de spoedafdeling van het UZ Gent. Ze was die avond met een vriendin uitgegaan in de Overpoort. Omstreeks 05.00 uur sloot het café Club 13 en verloor het slachtoffer haar vriendin uit het oog. Vanaf dat moment herinnert het meisje zich niets meer. Ze werd wakker in een onbekende woonkamer. Ze lag naakt op een matras en werd verkracht”, stelde de politie.

In de kamer waren volgens het slachtoffer verschillende mannen van Afrikaanse origine aanwezig. Het meisje was in shock, raapte haar kledij samen en vluchtte weg. De politie stelde in het opsporingsprogramma dat de vrouw zich in de buurt van het Dampoortstation bevond en vermoedelijk in de Forelstraat twee getuigen aansprak.De mannen hadden het meisje naar de spoedafdeling van het UZ Gent gebracht en de speurders deden een oproep naar hen om zich te melden. De twee hebben zich aangeboden en hadden nuttige informatie voor het onderzoek. De politie en het parket geven voorlopig geen verdere informatie over het onderzoek.

bron: Belga