Fabian Cancellara gaat in laatste Ronde voor vierde zege

Fabian Cancellara gaat in laatste Ronde voor vierde zege

De 35-jarige Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) begint zondag in Brugge aan zijn allerlaatste Ronde van Vlaanderen. Drie keer was de Zwitser de sterkste in “Vlaanderens Mooiste”. Hij hoopt er zondag tijdens de jubileumeditie nog een zege aan toe te voegen. “Dit is de laatste keer dat ik hier een persconferentie geef naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen. Volgende week praten we over Parijs-Roubaix. Die kasseiklassieker rijd ik ook een laatste keer”, blikte Cancellara vrijdag in Sint-Michiels vooruit.
“Ik kijk zeker uit naar de Ronde en Parijs-Roubaix. Eenmaal gedaan wil ik terugblikken. Nu ben ik volledig geconcentreerd op de rit tussen Brugge en Oudenaarde. Ik heb immers mooie herinneringen aan deze wedstrijd die ik reeds twee keer won. Ik hield in Gent-Wevelgem wel geen al te beste generale repetitie. Daar werd ik vierde in een sprint met vier. Dat kan je toch niet goed noemen? Ik heb daar opnieuw wat bijgeleerd. Je ziet, je bent nooit te oud om te leren. Ik heb daar dingen opgestoken die ik zondag misschien kan uitbuiten. Wat precies, ga ik hier niet verklappen.”

De Zwitser heeft in Vlaanderen veel fans. Die willen hem allemaal een vierde keer de Ronde van Vlaanderen zien winnen. “Als ik win is dat inderdaad een historisch feit. Niemand won de Ronde al vier keer. Ik heb die mogelijkheid en ook Tom Boonen zit in die positie. Zijn team draagt alvast veel druk met zich mee, ook al hebben ze een sterke ploeg. Wij bij Trek-Segafredo mogen ook niet klagen. Ik ben honderd procent klaar voor de Ronde van Vlaanderen. Ik zal er alles aan doen om die koers te winnen. Daar maak ik geen geheim van. Dat ze mooi weer voorspellen, maakt niets uit voor mij. Het zal alvast een pak leuker zijn voor de toeschouwers. Het kan zondag alle kanten uit. Ik trainde deze week nog achter de brommer, ik ben heel gemotiveerd en klaar voor een knalprestatie. Bovendien is mijn aanloop naar de Ronde van Vlaanderen door niets verstoord geworden. Dat is wel al eens heel anders geweest. Ik sta op mijn sterkst en ben er klaar voor.”bron: Belga