David Goffin stunt niet tegen Novak Djokovic

David Goffin stunt niet tegen Novak Djokovic

David Goffin (ATP-15) is er in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.134.605 dollar) niet in geslaagd te stunten tegen ’s werelds nummer een Novak Djokovic. De 25-jarige Luikenaar bood wel stevig weerwerk aan de 28-jarige Serviër, eerste reekshoofd en titelverdediger op het hardcourt in Florida. Pas na 2 uur en 5 minuten stond de 7-6 (7/5), 6-4 eindstand op het bord. Het Japanse zesde reekshoofd Kei Nishikori (ATP-6) en de Australiër Nick Kyrgios (ATP-26) strijden om de tweede finaleplaats.
Djokovic kan het toernooi een zesde keer winnen, na 2007, 2011, 2012, 2014 en 2015. In zijn 89e ATP-finale gaat hij voor een 63e titel, de vierde dit seizoen. Eerder dit jaar was hij al de beste in Doha, het Australian Open en Indian Wells.

Goffin bereikte twee weken terug ook al de halve finales in Indian Wells, met Miami één van de belangrijkste toernooien na de vier Grand Slams. Vrijdag leed Goffin zijn zesde nederlaag van het seizoen. Daar staan zestien zeges tegenover. Zijn parkoers in Miami brengt hem zijn hoogste klassering op de wereldranglijst op. Maandag wordt hij de nummer twaalf of dertien. Een veertiende stek in juli van vorig jaar was zijn hoogste ranking tot nu toe.bron: Belga