ATP Miami – David Goffin onthoudt het positieve

ATP Miami - David Goffin onthoudt het positieve

“Na zo’n toernooi en zo’n wedstrijd kan je niet anders dan tevreden zijn, al is er na elke nederlaag natuurlijk ook wel wat ontgoocheling”, reageerde David Goffin (ATP-15) vrijdag nadat hij in Miami in de halve finales met 7-6 (7/5) en 6-4) uitgeschakeld werd door ’s werelds nummer een Novak Djokovic. “Er waren mogelijkheden in de eerste set, het kwam op een paar punten aan, maar tegen Djokovic is het altijd moeilijk. Hij speelt zo solide en geeft nooit iets weg. Ik ben heel tevreden over mijn niveau en zie de toekomst rooskleurig in. Dit geeft veel vertrouwen.”
“De jongste maand heb ik het gevoel dat ik met mijn ogen dicht kan spelen. Alles lukt. Dat is het resultaat van veel trainingsarbeid. Daar pluk ik nu de vruchten van. Stap voor stap word ik beter en beter, voel ik me ook beter. Ik hoop dat ik constant progressie kan blijven maken.”
“Het was een moeilijke en uitputtende wedstrijd”, verklaarde Djokovic, die zondag als eerste speler in de geschiedenis voor de derde keer op rij de “Sunshine Double” (Indian Wells/Miami) kan realiseren. “Er waren veel intense rally’s. Het was vaak een dubbeltje op zijn kant en het had best in het voordeel van Goffin kunnen uitdraaien.”

.bron: Belga