Aanslagen – Meer dan 2.000 moskeegangers brengen laatste hulde aan Loubna Lafquiri in moskee Jubelpark

Aanslagen - Meer dan 2.000 moskeegangers brengen laatste hulde aan Loubna Lafquiri in moskee Jubelpark

Tussen de 2.000 en 2.500 mensen hebben het vrijdaggebed bijgewoond in de moskee in het Jubelpark in Brussel, waar een laatste hulde werd gebracht aan Loubna Lafquiri. De vrouw werd op 22 maart het slachtoffer van een aanslag in metrostation Maalbeek. Omdat de maximale capaciteit van 2.000 personen overschreden was, werden er ook gebedsmatjes voor de moskee gelegd. De moslimgemeenschap bracht massaal een laatste hulde aan Loubna Lafquiri, de jonge moeder van drie kinderen die les gaf aan de gesubsidieerde islamitische school Le Vertu in Schaarbeek.

De burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans, was ook aanwezig, samen met verschillende schepenen. Ook zij wilden hun medeleven betuigen met de familie en de moslimgemeenschap.
“Loubna was een Molenbekenaar die bekendstond als een moderne en vrolijke vrouw, een moeder die hard werkte. De aanslagen hebben mensen van alle nationaliteiten, culturen en origines getroffen. Morgen ga ik naar de herdenking van Lauriane, die hockey speelde in Molenbeek. Ik hoop dat de dramatische gebeurtenissen een elektrische schok zullen veroorzaken om de strijd nog sterker samen aan te gaan, want iedereen is betrokken”, zei de burgemeester.Sommige moslims die gewoonlijk naar andere moskeeën gaan voor het vrijdaggebed, kwamen voor een keer naar de moskee in het Jubelpark om hulde te brengen aan de slachtoffers van de aanslagen. Anderen wilden vooral de aanslagen veroordelen en hun solidariteit als moslim uitdrukken.

bron: Belga