"Vreemde hond" voor de deur blijkt een zeldzame poema

Twee waarneming van de bijzonder zeldzame floridapanter doen momenteel de ronde op het internet. Een van de twee werd opgemerkt door een kind, die dacht dat er een gekke hond voor de deur zat. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"Kijk papa, er zit een vreemde hond voor de deur", dankzij die woorden zag Phil Hendra uit East Fort Myers plots een indrukwekkend dier in de veranda. De vreemde hond bleek echter een floridapanter, een zeldzame ondersoort van de poema. Het roofdier zat er op z'n dooie gemakje uit te rusten en bleef zo'n twintig minuten zitten, zelfs wanneer het doorhad dat de hele familie hem aanstaarde.

Aangezien het beestje zo braaf bleef zitten, kon de familie ook foto's nemen. Het FWC Fish and Wildlife Research Institute plaatste een van de beelden dinsdag op zijn Facebookpagina. Sindsdien is de poema al bijna 18.000 keer gedeeld.

Het was zelfs niet de enige waarneming van de floridapanter. Tijdens haar ochtendwandeling kwam Tina Dorschel dinsdag plots ook een grote katachtige tegen in Naples, op ongeveer 55 kilometer van East Fort Myers . Het dier liep haar argeloos voorbij, maar de vrouw schrok zich een hoedje. Haar video werd al meer dan 58.000 keer gedeeld.

De floridapanter is met uitsterven bedreigd. Naar schatting zouden er nog zo'n 160 exemplaren in het wild bestaan, wat waarnemingen behoorlijk zeldzaam maakt.

Foto: Facebook / FWC Fish and Wildlife Research Institute