Snel afgeleid? Dan zijn deze tien dingen super herkenbaar

Het gaat bergaf met onze concentratie. Uit een onderzoek van Microsoft bij 2.000 Canadezen blijkt zelfs dat de mens een kortere aandachtsspanne heeft dan een goudvis. Ben jij ook om de haverklap afgeleid? Dan herken je zeker en vast onderstaande dingen. 

1. Je hebt tientallen boeken in je kast staan die je half gelezen hebt.2. Als je kookt, brandt er altijd wel één van je ingrediënten aan.

3. Als het langer duurt dan enkele seconden om een internetpagina te laden, heb jij al vijf keer op de F5 toets gedrukt.

4. Je hebt altijd minstens tien tabbladen openstaan.

tabblads

5. Je kan geen film of aflevering van een serie uitkijken, zonder ondertussen een sms te typen, je Facebook te checken en de afwas te doen.

6. Als je de tijd wil checken op je smartphone, ben je voor je het weet een halfuur foto’s aan het bekijken op Facebook, Instagram én Pinterest.

7. Op het ene moment heb je je sleutels in je hand en het volgende moment vind je ze nergens meer terug.

8. Omdat je het zo moeilijk vindt om smsberichten af te typen, antwoord je vaak pas na enkele uren. Of gewoon niet.

9. Je hebt er een hekel aan om ergens te rijden waar je het niet kent. Dan moet je extra goed letten op de baan en alle bordjes, en kan je niet op automatische piloot rijden.

10. Je wil met alle goede wil van de wereld luisteren naar het verhaal van je vriend, maar omdat je voortdurend afgeleid bent kan je niet veel anders uitbrengen dan “uhu” of “ja”.

4

Foto Pixabay