Samsung maakt komaf met achtergebleven wasgoed

Toegegeven, ontdekken dat je favoriete broek per ongeluk in de wasmand is achtergebleven terwijl de machine al staat te draaien is een beetje een first world problem, maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Uit een rondvraag van Samsung blijkt dat maar liefst 90% van de Europese consumenten af en toe extra kledingstukken of wasproducten wil toevoegen, zonder dat ze daarvoor de trommel moeten laten leeglopen. De Koreaanse techgigant besloot dan ook om deze strubbeling aan te pakken en lanceert nu de Samsung AddWash.

De AddWash is een wasmachine die beschikt over een pauzeerknop en een handig deurtje vooraan. Zo kan je het wasprogramma snel even stilleggen en die eenzame sok alsnog toevoegen aan zijn onfrisse soortgenoten. Het deurtje beperkt zich niet enkel tot sokken, het is groot genoeg om een trui, een jeans of zelfs een handdoek door te laten.

Het knappe design van de AddWash wordt gecombineerd met essentiële veiligheidsmechanismes. Zo is er kinderslot voorzien, zodat jonge kinderen de Addwash-deur niet per ongeluk kunnenn openen.

Bovendien is er ook een uitvoering van de Samsung Addwash die bediening met zowel Android- Als iOS-smartphones toestaat. Gebruikers kunnen zo de voortgang van hun wasprogramma in de gaten houden en zelfs meldingen krijgen wanneer het programma bijna ten einde is. Handig wanneer je delicate was of handwas enkel even wil laten spoelen of centrifugeren.

Een hoogtechnologische wasmachine beschikt uiteraard over bijzondere programma’s. Zo is er de SuperSpeed-functie, waarbij waterstralen gebruikt worden om maximaal vijf kilogram kledij in amper een uurtje schoon te krijgen. Daarnaast heb je ook nog de EcoBubble-technologie, die het wasmiddel doet oplossen voordat het programma begint. Uiteindelijk wordt de trommel gevuld met bellen, waardoor het wasmiddel tot veertig keer sneller doordringt in kleren, zelfs bij koud water. Kers op de taart is een uiterst energiezuinige en minder lawaaierige ‘digital inverter motor’.

De Samsung AddWash is beschikbaar vanaf € 649. Voor een toestel met bediening via smartphone en SuperSpeed-functie betaal je € 799.