Zoekactie in Marke afgelopen

Zoekactie in Marke afgelopen

Deze namiddag omstreeks 14.30 uur is de zoekactie in het West-Vlaamse Marke bij Kortrijk afgerond. Er vertrok een gepantserd voertuig van de federale politie. Of de zoekactie resultaat heeft opgeleverd, is nog niet duidelijk. De zoekactie was sinds vanochtend aan de gang en maakt deel uit van het Belgisch-Frans onderzoek naar Reda Kriket, de terreurverdachte die vorige week werd opgepakt in de Parijse voorstad Argenteuil. Leger en politie sloten een deel van de wijk Rodenburg af. Er werd voornamelijk gezocht in de struiken achter het tankstation Shell langs de E17, maar ook op het domein van het voormalig sterrenrestaurant Villa Marquette. Er werd een explosievenhond ingezet en er werd met metaaldetectoren gezocht.

Om 14.30 uur vertrok een gepantserd voertuig van de federale politie van het domein van de Marquette. Enkele minuten later volgden 18 legervoertuigen, waaronder 5 pantserwagens. Ten slotte verlieten de overige politie- en personenwagens het domein. Het Cannaerthof werd vervolgens vrijgegeven.

De 34-jarige Reda Kriket werd woensdag in staat van beschuldiging gesteld door een antiterrorismerechter in het dossier van de Parijse aanslagen. De rechter legt hem bendevorming ten laste met het oog op een terroristische, criminele onderneming. Hij werd op 24 maart gearresteerd in Parijs. In zijn appartement werden geweren, pistolen en explosieven gevonden, onder meer TATP, het type explosieven dat populair is bij jihadi’s van IS.

bron: Belga