Veel bewolking en regen

Veel bewolking en regen

Er is vanmiddag veel bewolking en er zijn perioden met regen. Over het zuidoosten valt vrij veel neerslag. Dicht bij de kust stelt de neerslag weinig voor. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost. De maxima bedragen 6 graden in de Ardennen en 9 à 10 graden elders. Vanavond is het tijdelijk nog regenachtig. ’s Nachts verschijnen er opklaringen, al blijft het over het zuidoosten nog de hele nacht zwaarbewolkt. De minima schommelen tussen 1 en 4 graden.

Morgen blijft het nog geruime tijd grijs te zuiden van Samber en Maas. Elders zijn er flinke perioden met zon. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima komen uit op 8 graden in de Ardennen en 11 tot 14 graden in de andere regio’s.

Zaterdag blijft het tot de avond droog met zonnige perioden bij ongeveer 17 graden. Van zondag tot en met donderdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden maar er is ook vrijwel iedere dag kans op een bui. De middagtemperatuur die zondag rond 19 graden schommelt, daalt geleidelijk naar zowat 15 graden op woensdag. Nadien wordt het waarschijnlijk nog enkele graden koeler.

bron: Belga