Vakbonden luchthavenpolitie ontvangen nieuw voorstel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er wordt niet getalmd in het overleg tussen luchthavenpolitie en overheid. Nadat eerder op de avond een onderhandelingsronde was afgesprongen, is er al een nieuw voorstel overgemaakt aan de vakbonden, zo vernam Belga aan vakbondszijde. "Er is een nieuw, ruimer voorstel gelanceerd", klinkt het. Er zou onder meer sprake zijn van 200 bijkomende mensen "die hoofdzakelijk ingezet zullen worden voor screening op de luchthavens". Daarnaast zou er ook een screening komen van iedereen die op de luchthavens werkt, ook de leveranciers.

Daarmee komt Binnenlandse Zaken opnieuw tegemoet aan enkele eisen van de luchthavenpolitie. Het is niet helemaal duidelijk of er ook toegevingen zijn gedaan inzake de voornaamste eis, een systematische controle van personen en bagage.

De bonden zijn het voorstel aan het bekijken.

Premier Charles Michel had net nog een oproep gelanceerd aan de hiërarchie en de vakbonden van de federale politie om nieuwe onderhandelingen aan te knopen. Indien zij tot een akkoord komen, lijken de grootste obstakels uit de weg geruimd om vrijdag tijdens een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen te zetten voor een gedeeltelijke heropstart van Brussels Airport voor passagiersvluchten.

bron: Belga