Ten vroegste zaterdag passagiersvluchten op Brussels Airport

Ten vroegste zaterdag passagiersvluchten op Brussels Airport

De luchthaven Brussels Airport is “operationeel klaar” voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten, maar er zullen ten vroegste zaterdagochtend weer reizigers kunnen vertrekken of landen. “De bevoegde instanties moeten nog een formele beslissing nemen over de heropstartdatum”, meldt de luchthavenuitbater in een persbericht. De brandweerdienst en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) zetten woensdagavond het licht op groen voor het alternatieve check-insysteem dat Brussels Airport inrichtte in tijdelijke constructies. Dat gebeurde nadat het systeem dinsdag door 800 luchthavenmedewerkers was getest en geëvalueerd.
Via die infrastructuur kunnen 800 vertrekkende passagiers per uur behandeld worden. Dat komt volgens de luchthaven overeen met 2,5 miljoen passagiers per jaar, “ongeveer 20 procent van de normale capaciteit van Brussels Airport”.

Voor reizigers die op de luchthaven zullen landen, is er geen tijdelijke oplossing nodig. Zij kunnen hun bagage ophalen op de normale plaats en via de aankomsthal de luchthaven verlaten. “Deze zone was slechts licht beschadigd en is inmiddels al hersteld voor gebruik”, klinkt het.
“De laatste stap voor de heropstart is een formele politieke goedkeuring”, besluit Brussels Airport. “In afwachting hiervan is beslist om al zeker tot en met vrijdag geen passagiersvluchten te organiseren.”

bron: Belga