Politie vraagt Brusselaars om beelden bewakingscamera's bij te houden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale politie heeft naar aanleiding van de aanslagen in het metrostation Maalbeek en de luchthaven Brussels Airport een bijzondere oproep gedaan aan de bewoners en handelaars van de Brusselse agglomeratie. Die krijgen de vraag om de beelden van bewakingscamera's te bewaren zodat de politie ze eventueel kan opvragen en gebruiken tijdens het onderzoek. "Bewoners en handelaars in de Brusselse agglomeratie die over privébewakingscamera's beschikken die beelden registreren van (een deel van) de openbare weg, worden uitgenodigd om deze beelden te bewaren voor een eventuele, latere exploitatie door de onderzoekers", staat te lezen in het bericht. "Het betreft de opnames van beelden geregistreerd in de periode van 15 tot 31 maart 2016, waarop - bijvoorbeeld - een deel van het voetpad of een ander deel van de openbare weg is te zien. Ook de beelden van camera's in de handelszaken zelf kunnen nuttig zijn alsook de gegevens betreffende klanten en hun aankopen."

Het is wel niet de bedoeling dat de beelden spontaan aan de politie worden gegeven, ze moeten enkel bewaard blijven zodat ze, indien nodig, beschikbaar zijn voor de speurders. In dat geval zal de politie zelf contact opnemen met de betrokken bewoners of handelaars.

"De exploitatie van de beelden zal met de grootste discretie gebeuren en de anonimiteit van de bron wordt gewaarborgd", klinkt het nog.

De oproep staat te lezen op de website van de federale politie (http://www.politie.be/fed/nl/nieuws/429-oproep-aan-bewoners-en-handelaar...)

bron: Belga