Politie verspreidt opsporingsbericht naar relschoppers nationale betoging van oktober

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale politie verspreidt vandaag een nieuw opsporingsbericht naar zes relschoppers die huishielden tijdens de tweede nationale betoging in oktober vorig jaar. Na de verspreiding van een eerder opsporingsbericht, eind februari, werden al drie relschoppers geïdentificeerd. Verschillende politieagenten raakten gewond aan het einde van de betoging op 7 oktober 2015, doordat ze met verkeersborden en straatstenen bekogeld werden in de omgeving van het Zuidstation. Bovendien veroorzaakten de relschoppers heel wat schade, onder meer aan auto's. Ook bij de eerste nationale betoging, een jaar eerder, waren er al rellen. Die waren toen een pak heviger, naar verluidt omdat de politie toen minder goed georganiseerd was.

Op de website van de federale politie zijn beelden te zien van de zes relschoppers. Ze tonen hun gezichten, maar ook kledingstukken, zoals een trui met cannabisbladeren op gedrukt. Tijdens de uitzending van het VTM-programma Faroek gisteren werden al beelden getoond van de zes en klonk het dat drie daders geïdentificeerd werden na het vorige opsporingsbericht.

Wie informatie heeft over de relschoppers heeft, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu. Meer info op de website www.politie.be.

bron: Belga