Parket geeft geen commentaar over man gekend onder valse naam Naïm Al Hamed

Parket geeft geen commentaar over man gekend onder valse naam Naïm Al Hamed

Volgens verschillende media werden er sporen van een tot nu toe onbekende man gevonden in een safehouse van terroristen in Schaarbeek. Het zou gaan om Naïm Al Hamed, al wordt aangenomen dat dit een valse identiteit is. Maar het federaal parket geeft geen commentaar. Verschillende media berichten over een nieuwe verdachte die de onderzoekers op het spoor zijn in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Het zou gaan om de Syriër Naïm Al Hamed, al is dit een valse identiteit. “Ik geef geen commentaar”, was de reactie van een parketwoordvoerder.

Ook de naam van Yoni Patrick Mayne dook op in de media. Maar over die naam heeft het parket “nog nooit horen praten”. Nochtans prijkt die naam in de lijst met gesneuvelde Syriëstrijders van jihadexpert Pieter Van Ostaeyen. Maar ook hier ging het parket niet op in.
Voorts wou het federaal parket niets kwijt over “de man met het hoedje”, die voortvluchtig is na de aanslag op de luchthaven Brussels Airport. Evenmin werd er ingegaan op de berichtgeving dat Khalid El Bakraoui in Italië geweest is.

bron: Belga