Loterij-baas trekt ten strijde tegen valse online gokprofielen

Loterij-baas trekt ten strijde tegen valse online gokprofielen

De topman van de Nationale Loterij Jannie Haek heeft bij het gerecht een klacht ingediend tegen onbekenden. Daarin uit hij zijn ongenoegen over de manier waarop de Kansspelcommissie de goksector in België controleert, schrijft De Tijd vandaag. Begin november al schreef de topman een brief naar de Kansspelcommissie, waarin hij vroeg om 70.000 valse internetaccounts onmiddellijk te blokkeren en te garanderen dat spelers zich niet langer met een fictieve naam, een verzonnen adres of andere nepgegevens bij online gokkantoren konden registreren. Dat is nog altijd niet gebeurd, klinkt het.

Haek vindt de controle voor privéoperatoren beneden alle peil. “Als de Kansspelcommissie geen passende maatregelen neemt, heeft de Nationale Loterij het recht om dergelijke maatregelen via de gerechtelijke weg af te dwingen”, waarschuwde hij.

Bij de Kansspelcommissie klinkt het dat men bezig is een realtimecontrole te lanceren die op het rijksregister is aangesloten. “We hopen op basis daarvan in juni een ontwerp van koninklijk besluit op te stellen, zodat het systeem voor eens en voor altijd verankerd wordt”, aldus Peter Naessens.

bron: Belga