Génération Identitaire roept aanhangers op zaterdag niet te betogen in Molenbeek

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse extreemrechtse groepering Génération Identitaire heeft zijn aanhangers opgeroepen zaterdag niet in de Brusselse gemeente Molenbeek te gaan betogen. Dat blijkt uit een video die de groepering woensdagavond op de sociaalnetwerksite Facebook heeft geplaatst. Génération Identitaire had begin deze week aangekondigd dat het, naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel, op het Gemeenteplein in Molenbeek wil betogen tegen de islam. Maar zowel Molenbeek als het Brussels gewest vaardigt een verbod tegen de betoging uit.

"We nemen akte van het verbod", zo zegt Génération Identitaire nu in het Facebook-filmpje. "We vragen aan onze aanhangers en sympathisanten komende zaterdag niet naar Molenbeek te gaan."

De extreemrechtse organisatie benadrukt tegelijk wel dat ze het verbod "laf" vindt. "De burgemeester verkiest om een manifestatie tegen de islamisten te verbieden, terwijl de islamisten zich met medeplichtigheid van de bevolking in haar wijk kunnen profileren."

Françoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek, had woensdag als eerste beslist de betoging te verbieden. Na een coördinatievergadering met onder meer het Brussels gewest, werd dat verbod uitgebreid naar het volledig hoofdstedelijk gewest. Ook tegenbetogingen zijn verboden.

bron: Belga