Fulvio Bastianini vanaf volgend seizoen nieuwe coach Charleroi

Fulvio Bastianini vanaf volgend seizoen nieuwe coach Charleroi

Fulvio Bastianini wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Spirou Charleroi. Dat heeft de club uit de Scooore League vandaag bevestigd op zijn website. Bastianini, dit seizoen nog aan de slag bij Luik, tekende een contract voor drie seizoenen. De 57-jarige Bastianini staat al vijf seizoenen aan het roer bij Luik, maar achtte de tijd rijp om andere oorden op te zoeken. Momenteel wordt Charleroi nog geleid door assistent Pascal Angillis, die twee weken geleden Jacques Stas had vervangen.

In het nieuwe organigram voor volgend seizoen – dat Le Spirou vandaag bekendmaakte – wordt Angillis opnieuw assistent. Stas zal zich zoals eerder al gemeld werd concentreren op scouting en rekrutering, terwijl Jacques Ledure – de voormalige teammanager van de Belgian Lions – de algemene supervisie over het Management Team krijgt.

Charleroi won gisteren in de Scooore League nog met 68-80 bij Limburg United en klom zo naar een met Aalstar gedeelde tweede plaats in de stand in groep A. Beide teams volgen op vier punten van titelverdediger Oostende.

bron: Belga