Fernando Alonso krijgt geen startrecht van dokters, Formule 1-debuut Stoffel Vandoorne

Fernando Alonso krijgt geen startrecht van dokters

Stoffel Vandoorne vervangt Fernando Alonso tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein. Dat heeft hun team McLaren-Honda vandaag bevestigd. De Spanjaard krijgt na zijn crash van twee weken geleden in de openingsmanche in Australië geen startrecht van de dokters van de Internationale Automobielfederatie, Vandoorne maakt zo zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Tweevoudig wereldkampioen Alonso maakte op het circuit van Albert Park bij Melbourne een bijzonder zware crash. Als bij wonder kwam hij zonder kleerscheuren uit zijn verhakkelde bolide, vandaag werd hij door FIA-dokters aan de nodige tests onderworpen. Die gaven de Spanjaard rood licht, hij mag dus niet starten op het circuit van Sakhir. “Na een beslissing van de FIA-dokters zal Fernando Alonso dit weekend niet deelnemen aan de GP van Bahrein”, meldt McLaren-Honda vandaag op zijn website. “Na een crash op het parcours, respecteren wij altijd de beslissingen van de dokters”.

Het forfait van Alonso betekent goed nieuws voor Stoffel Vandoorne, de reserverijder bij McLaren. De 24-jarige West-Vlaming, vorig seizoen nog eindwinnaar in de GP2 Series en dit seizoen aan de slag in de Japanse Super Formula, maakt zo zijn grote Formule 1-debuut.

Morgen staan de eerste twee vrije oefenritten op het menu in Bahrein. De derde vrije oefensessie en de kwalificaties zijn voor zaterdag, de GP zelf wordt zondag gereden.

bron: Belga