Derde slachtoffer uit Verenigde Staten is vrouw van luchtmachtofficier

Ook een vrouw uit Texas, die getrouwd was met een luchtmachtofficier van de Verenigde Staten, is onder de dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Naast de vrouw, Gail Minglana Martinez (41), raakten ook haar echtgenoot, luitenant-kolonel Kato Martinez, en hun vier kinderen gewond bij de aanslagen. De Amerikaanse media citeren het Amerikaanse parlementslid Blake Farenthold, die over de toestand van de vijf andere gezinsleden verder geen uitspraken doet. Volgens de krant Stars and Stripes bevonden ze zich in de luchthaven van Zaventem toen twee terroristen zich daar opbliezen.

Het gezin woonde naar verluidt in Nederland. Kato Martinez, luitenant-kolonel bij de luchtmacht, was actief op de Navo-basis in het Nederlands-Limburgse Brunssum. De luchtmacht van de VS maakte vorige week al bekend dat een van haar leden gewond was geraakt in Brussel.
Bij de aanslagen kwamen volgens het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vier inwoners van de VS om het leven. Naast Gail Minglana Martinez raakten eerder al de namen van Justin en Stephanie Shults bekend, een koppel uit de VS dat al twee jaar in Brussel woonde. Van het vierde slachtoffer is de identiteit nog onbekend.

De namen van alle overige slachtoffers van de aanslagen zijn bekend. In totaal kwamen zeventien Belgen en vijftien buitenlanders om het leven.

bron: Belga