Autopsie Demoitié brengt geen duidelijkheid over aandeel motorongeluk

door
Belga
Leestijd 1 min.

De autopsie op het lichaam van Antoine Demoitié heeft niet kunnen bevestigen dat de renner overleed omdat een motorfiets op hem viel. Dat deelde het parket van Duinkerke vandaag mee. De doodsoorzaak was een klap op de achterkant van de schedel. Die had een hersenbloeding tot gevolg", liet procureur Eric Fouard weten. "Maar het valt niet uit te maken of deze klap te wijten was aan de val met de fiets of het ongeluk met de motor. Een onderzoek op de fiets en de motor en getuigenverhoren kunnen mogelijk meer duidelijkheid scheppen.

"Volgens de forensisch expert was zijn dood bij zo'n letsel onvermijdelijk", meldde Fouard. "Zijn blessure was van die aard dat hij onmiddellijk overleed. Dat laatste werd door omstaanders, die Demoitié hulp wilden bieden, in twijfel getrokken.

De 25-jarige Demoitié viel na 150 kilometer in Gent-Wevelgem samen met enkele andere renners. Nadien werd hij ook nog eens aangereden door een motor. Zijn dood heeft een polemiek op gang gebracht over het aantal motoren dat de renners begeleid tijdens een wedstrijd. Verschillende renners spraken hun wens al uit dat aantal te doen verminderen.

Met ook nog het overlijden van Daan Myngheer (22), na een hartaanval in de openingsetappe van het Criterium International, werd het een uiterst dramatisch wielerweekend.

bron: Belga