Alonso brak enkele ribben bij crash in Australië

Alonso brak enkele ribben bij crash in Australië

Formule 1-rijder Fernando Alonso heeft bij zijn zware crash van twee weken geleden in de openingsmanche in Australië enkele ribben gebroken. Dat verklaarde de tweevoudige wereldkampioen op een persmoment. De Spanjaard wordt bij de komende GP van Bahrein bij McLaren-Honda vervangen door Stoffel Vandoorne. Alonso kreeg geen startrecht van de dokters van de Internationale Automobielfederatie (FIA). Hij is onvoldoende hersteld na zijn crash, zo bleek na het vergelijken van enkele CT-scans van zijn borstkas. Voor de GP van China (17 april) gaat hij opnieuw onder de scanner.

Naast enkele gebroken ribben liep Alonso bij de crash ook een klaplong op. Van dat laatste is hij intussen verlost, maar de gebroken ribben kunnen potentieel gevaarlijk zijn. “Gezien de specifieke positie in de bolide en de middelpuntvliedende kracht bestaat het risico dat een rib de longen raakt”, aldus Alonso, die niet zeker is of hij in Sjanghai wel in actie zal komen. “In de komende acht tot 10 dagen zal ik nog een test doen en daarna volgt opnieuw een evaluatie van de FIA. Ik ben al hersteld van de klaplong. Enkel de ribben zijn nog niet ‘gelijmd’, dat zou dus een probleem kunnen zijn. Het risico is heel erg klein, maar ik begrijp dat ze alle risico’s willen uitsluiten. Het is dus gewoon een kwestie van tijd.”

Alonso blijft in Bahrein om McLaren te bedanken zijn zwaar gehavende wagen weer raceklaar te maken en om zijn vervanger Vandoorne bij te staan. “Ik blijf hier het hele weekend om Stoffel te helpen. Dit is een mooie kans voor hem.”

bron: Belga