Wifiwijnfles bewaart wijn een maand lang

Het internet of things stelt dat in de toekomst zoveel mogelijk voorwerpen verbonden zullen zijn met het internet. Als het van het Amerikaanse bedrijf Kuvée afhangt, vormen wijnflessen daar geen uitzondering op. 

De start-up lanceert immers de Kuvée Bottle, een digitaal toestel dat lijkt op een daadwerkelijke wijnfles. De binnenkant is hol en biedt plaats voor metalen flessen, die speciaal ontworpen zijn voor het bedrijf. Dankzij het ontwerp van die flessen, zou er geen zuurstof bij de wijn kunnen, waardoor die ook langer drinkbaar blijft. Handig voor wie af en toe zin heeft in een glaasje.

Maar daar eindigt het natuurlijk niet. De Kuvée Bottle detecteert welke soort wijn je gaat schenken en geeft de naam weer op het touchscreen. Omdat het apparaat in verbinding staat met je wifi-netwerk, kan die ook nog eens extra informatie over de wijn weergeven. Als kers op de taart kan je ook meteen wijn bijbestellen vanop het apparaat.

De fles kampt nog wel met enkele kinderziektes. Zo gaat de batterij slechts vijf à zes uur mee en zijn er slechts twaalf wijnproducenten die samenwerken met Kuvée. Bovendien is de ongebruikelijke fles momenteel enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zal het nog eventjes duren voordat het bedrijf uitbreidt.

 

Foto: Kuvee