Vier horrorervaringen van Airbnb-verhuurders

De populariteit van Airbnb gaat in stijgende lijn omhoog. Het is dan ook de ideale manier om goedkoop ergens te verblijven. Toch loopt het niet altijd van een leien dakje.

Gelukkig nieuwjaar!
Een gast zocht een plekje om de nacht van oud op nieuw door te brengen in Londen en een vriendelijke gastvrouw bood maar al te graag haar appartement aan. Later die nacht kreeg ze een telefoontje van haar buren, die klaagden over geluidsoverlast en een indringende wietgeur. Ze haastte zich naar huis en trof een honderdtal feestvierders aan. Van haar appartement bleef nog weinig over.

Tijd voor een herinrichting
Wanneer een vrouw na een week opnieuw thuis kwam, zag ze dat de huurder haar gezellige woning had omgetoverd in een echte vuilnisbelt. Er zaten gaten in de muren, de kleerkast was geplunderd, de geboorteakte van de vrouw was verdwenen en de telefoon, laptop, camera en juwelen waren gestolen. Verder had de gast de hele ruimte heringericht en alles wat vernield kon worden, was stuk. Van gebroken fotolijsten over verbrande potten tot bleekmiddel op de houten vloeren. De vrouw had bovendien niets in de mot, aangezien de gast enkele berichtjes had gestuurd om te laten weten hoe hard hij het er naar zijn zin had.

Nieuwe werkplek
Niet elke huurder is eerlijk, maar sommigen gaan wel heel ver. Zo stelde een New Yorkse vrouw haar appartement open voor een soldaat die een tijdelijk verblijf nodig had voordat hij weer op missie werd gestuurd. De gast bleek helemaal geen soldaat te zijn, maar een vrouwelijke prostituee die nog een werkplek zocht. Een appartement huren via Airbnb is veel goedkoper dan een hotelkamer. De gast viel door de mand toen de eigenaar thuis kwam en haar gewond aantrof. Een klant had de vrouw toegetakeld na een discussie over de prijs. Gelukkig is Airbnb bijgesprongen om de onverwachte kosten te betalen.

Drugs
Maar ook verhuurders vertellen wel eens een leugentje op bestwil. Zo ontdekten de twee zussen Lisa en Maria dat hun gastvrouw in Budapest eigenlijk een man was. Hij stond erop om de vrouwen mee uit te nemen na een gezellig etentje. Toen de zussen het aanbod een aantal keren vriendelijk afwezen, raakte de man geïrriteerd en deed hij stiekem drugs in het glas van Maria. Gelukkig was Lisa nog alert en hield zij de man op afstand. Dankzij de hulp van een toevallige voorbijganger konden de zussen ontsnappen. De man is ondertussen van de site verbannen.