Brussels Airport wacht op groen licht

De onderhandelingen over een gedeeltelijke heropstart van passagiersvluchten op Brussels Airport zijn donderdagavond afgesprongen. De overheid zou verschillende tegemoetkomingen hebben gedaan, maar de politie houdt vast aan hun voornaamste eis: een systematische controle van personen en bagage.  Later op de avond volgde nog een nieuw voorstel.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

"Onze eis is te nemen of te laten. In de gegeven omstandigheden zullen de politiemensen het werk niet hervatten", klonk het bij ACV Politie. De tegenargumentatie zou zijn dat die verzuchting onvoldoende doorstroming van passagiers mogelijk maakt.

De luchthaven zou nochtans ‘operationeel klaar' zijn, dankzij de tijdelijke constructies voor de check-in. Wanneer de heropstart er komt, hangt evenwel af van de politieke goedkeuring.

In het nieuwe voorstel zou onder meer sprake zijn van 200 bijkomende mensen "die hoofdzakelijk ingezet zullen worden voor screening op de luchthavens". Daarnaast zou er ook een screening komen van iedereen die op de luchthavens werkt, inclusief de leveranciers.