Woody Allen mag opnieuw filmfestival van Cannes openen

US director Woody Allen poses during a photocall for the film "Irrational Man" at the 68th Cannes Film Festival in Cannes, southeastern France, on May 15, 2015. AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP / LOIC VENANCE

Woody Allen mag zich de koning van Cannes noemen. Met zijn nieuwste prent ‘Cafe Society’ voorziet de 80-jarige cineast alweer de openingsfilm van het 69ste Internationale Filmfestival van Cannes op 11 mei. Het is zijn 14de film die tijdens het befaamde filmevenement wordt gescreend. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Jesse Eisenberg speelt in ‘Cafe Society’ een jonge man die in Hollywood aankomt in de jaren 1930 in de hoop om het te maken in de filmindustrie. Hij brengt zijn dagen vooral door in een café, waar hij in een zwoele atmosfeer Kristen Stewart leert kennen. Daarnaast zijn ook Steve Carell, Blake Lively en Parker Posy in de nieuwe Woody Allen-film te bewonderen.

564529.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx

Foto Gravier Productions

Het is al de veertiende keer dat een film van Allen in Cannes buiten competitie wordt vertoond, zo benadrukken de organisatoren nog. Daarmee vestigt hij meteen ook een record. De eerste keer was in 1979 met de film ‘Manhattan’. Vorig jaar verscheen ‘Irrational Man’, met Emma Stone en Joaquin Phoenix.

Het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 11 tot 22 mei. De voorzitter van de jury is George Miller, de regisseur van de film ‘Mad Max’.