VTM-reeks 'Lotgenoten' uitgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de nasleep van de aanlagen in de Brusselse metro en op Zaventem heeft Medialaan beslist om de nieuwe reportagereeks 'Lotgenoten' uit te stellen. In de serie laat VTM de kijker acht nationale tragedies herbeleven door middel van reconstrucies en getuigenissen. "Op een moment waarop heel het land nog rouwt om de slachtoffers van de aanslagen, ligt 'Lotgenoten' nog te gevoelig", laat VTM weten in een persbericht. 'Lotgenoten' is een reeks waarin overlevenden en nabestaanden van grote rampen in ons land hun verhaal doen. De serie is door productiehuis Borgerhoff & Lamberigts gemaakt in opdracht van VTM NIEUWS en draait om grote, nationale rampen die vastgeklonken zijn in het collectieve geheugen van de tv-kijker.

In de eerste van de acht grote tragedies zou worden teruggeblikt op het Pukkelpop-drama in 2011. Naast de windhoosramp worden nog andere rampen belicht: de kettingbotsing in Nazareth, de Switel-brand in Antwerpen, de explosie in het flatgebouw in Luik, de treinramp in Wetteren, de crash op de airshow in Oostende, de gasontploffing in Gellingen en de treinbotsing in Buizingen.

De serie zou vanaf maandag 4 april op VTM worden uitgezonden. Het gezicht van de serie is VTM-journaliste Julie Colpaert. Dat wordt nu echter vervangen door 'Helden van Hier', dat ook al in 2015 liep. Een nieuwe startdatum is er nog niet.

bron: Belga