Vrouw die in 2012 werd opgepakt in nikab in Jette onlangs opgepakt op luchthaven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stéphanie Djato, de jonge vrouw die zich in 2012 verzette toen ze werd gecontroleerd in Jette omdat ze een nikab droeg, is onlangs opgepakt op Brussels Airport. Dat is het gevolg van een arrestatiebevel na haar veroordeling tot 18 maanden cel eind 2015. Dat meldt la Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Volgens de krant zit Djato momenteel in hechtenis nadat ze eerder deze maand werd opgepakt op de luchthaven van Zaventem, toen ze terugkeerde uit Turkije, en is ze maandag voor de correctionele rechtbank van Brussel verschenen. De rechter heeft bevestigd dat haar verzet tegen haar veroordeling van 22 december 2015 voor geweld bij de politiecontrole tot 18 maanden cel goed werd geregistreerd. De 27-jarige vrouw zal in de loop van april opnieuw berecht worden in Brussel.

Stéphanie Djato werd eind mei 2015 gecontroleerd aan een bushalte in Jette omdat ze een nikab droeg. Toen ze weigerde die hoofddoek af te doen, werd ze meegenomen naar het commissariaat. Onderweg gaf ze één van de agenten, een vrouw, een kopstoot en ook op het commissariaat gedroeg ze zich agressief. Het kwam daar tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee vrouwelijke agenten gewond raakten.

Na het incident braken in Sint-Jans-Molenbeek rellen uit nadat Sharia4Belgium, waarbij Djato aanleunde, opgeroepen had tot protestacties.

bron: Belga