Uruguay op kop na eerste nederlaag Ecuador, Messi maakt 50e doelpunt voor Argentinië

Argentinië heeft op de zesde speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK 2018 Bolivia met 2-0 geklopt. Brazilië sleepte in extremis een 2-2 gelijkspel uit de brand tegen Paraguay. Uruguay verdrong Ecuador van de leidersplaats. Lionel Messi (29.) lukte op strafschop zijn 50e doelpunt in het shirt van de 'Albiceleste'. In Cordoba boekten de Argentijnen, die via Gabriel Mercado (21.) op voorsprong waren gekomen, hun derde opeenvolgende zege. Brazilië moest tot het uiterste gaan om in Paraguay een punt uit de brand te slepen. De Seleçao, zonder de geschorste Neymar, stond na 49 minuten 2-0 in het krijt. Ricardo Oliveira (79.) maakte de aansluitingstreffer, in blessuretijd werd het nog 2-2 via Dani Alves. Ecuador leed zijn eerste nederlaag in zes wedstrijden. Colombia was met 3-1 te sterk. Carlos Bacca (ex-Club Brugge) nam twee doelpunten voor zijn rekening. Uruguay klopte Peru met 1-0. Edinson Cavani (51.) was de doelpuntenmaker van dienst. Verder won Chili makkelijk met 1-4 bij Venezuela, onder meer dankzij twee doelpunten van Arturo Vidal.

In de tussenstand van de Zuid-Amerikaanse zone komen de Uruguayanen ten koste van Ecuador aan de leiding. Beide landen tellen 13 punten, maar Uruguay heeft een beter doelsaldo. Argentinië is derde met 11 punten, voor Chili en Colombia (beiden 10 ptn). Brazilië sprokkelde slechts negen punten en is terug te vinden op de zesde plaats. Daarna volgen Paraguay (9), Peru (4), Bolivia (3) en Venezuela (1).

De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland, de vijfde speelt een barrage tegen een land uit de Oceanische zone.