Sep Vanmarcke wil de koers slimmer aanpakken

Sep Vanmarcke wil de koers slimmer aanpakken

Sep Vanmarcke trainde woensdag met zijn ploegmaats van Lotto NL-Jumbo nog een goede 160 kilometer als finale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen (WorldTour). Met de 100e editie van Vlaanderens Mooiste in zicht, voelt hij zich veel meer op zijn gemak dan vorig seizoen. “De conditie zit goed. Het is nu te hopen dat ik zondag mijn beste vorm te pakken heb”, vertelde Vanmarcke tijdens een persmoment. Om de juiste piek te pakken te krijgen, koos de 27-jarige renner ervoor om zijn voorbereiding richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wat aan te passen. Zo liet hij het Vlaamse openingsweekend en de Strade Bianche aan zich voorbijgaan. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede beslissing was voor dit seizoen”, aldus Vanmarcke. “Dat wil niet zeggen dat ik nooit nog terugkeer in het Vlaamse openingsweekend, maar voor dit jaar was het de beste keuze. Ik wou me sparen en ditmaal op het juiste moment pieken. En ik voel dat de vorm en conditie goed zit, al mag er tegen zondag nog een paar procentjes bij. Dat kan nooit kwaad.”

Voor de eindzege worden de namen van Fabian Cancellara, Peter Sagan en Greg Van Avermaet rijkelijk neergepend. Vanmarcke plaatst zich daar net onder. “Ik ben misschien een kanshebber, maar die drie zijn toch de grote favorieten. Vergeet ook niet de blokken van Team Sky en Etixx – Quick-Step. Daarnaast voorspellen ze mooi lenteweer zondag, terwijl het voor mij wat kouder mag zijn. Maar de Ronde van Vlaanderen is telkens een slijtageslag. Ook nu zullen enkel de besten overblijven. Hoe zwaarder de koers wordt gemaakt, des te beter kom ik uit de verf.”

Met het vorige seizoen in het achterhoofd is Vanmarcke vastberaden om het helemaal over een andere boeg te gooien. “Ik heb vorig jaar veel bijgeleerd. Ik heb leren en durven verliezen. Ik legde mezelf vaak te veel druk op, maar ik ben 27 jaar en ik besef dat ik niet moet wanhopen. Mijn beste jaren moeten nog komen. En met ouder te worden, hoop ik ook wijzer te worden. Met die ervaring erbij ga ik proberen de koers zondag slimmer aan te pakken.”

.

bron: Belga