Scooore League - Charleroi pakt tweede plaats met zege in Limburg

Op de 24e speeldag in de Scooore League is Charleroi woensdag met 68-80 gaan winnen op het terrein van Limburg United. Spirou klom zo in groep A op naar de tweede plaats, die het deelt met Aalstar. Beide teams volgen op vier punten van titelverdediger Oostende. Limburg is op zes punten vierde. Limburg kwam het best uit de startblokken en leidde met 24-15 na het eerste kwart. Bij de rust had Charleroi de achterstand al tot één punt herleid: 44-43 en na het derde kwart leidden de bezoekers met 58-64. Jimmy Baron was met 24 punten de topscorer van de partij. Billy Baron en Seamus Boxley droegen met 18 en 12 punten aan de zege bij. Bij Limburg kwamen alleen Stanton Kidd (12) en Elias Lasis (11) boven de tien punten uit.

In groep B blijft Brussels leider. Dinsdag stuurde het hekkensluiter Leuven met een 67-61 nederlaag huiswaarts. Na een evenwichtig eerste kwart (18-17), maakten de Brusselaars het verschil in het tweede (25-14), voor een 43-31 ruststand. In de tweede periode (15-19 en 9-11) kon Leuven onvoldoende van de achterstand wegwerken. De Leuvenaars hadden met Rodney Glasgow (18 ptn) de best scorende man op het terrein, maar Brussels was collectief sterker.

Bergen is na 104-80 winst tegen Willebroek alleen tweede. Het volgt op één punt van Brussels en heeft zelf één punt voor op Luik, dat een 94-90 nederlaag leed bij Verviers-Pepinster. Desondanks heeft Verviers-Pepinster in de strijd om de derde plaats nog altijd drie punten goed te maken op Luik.