Nog zeker tot donderdagnamiddag geen passagiersvluchten op Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de luchthaven van Zaventem zullen nog zeker tot donderdagnamiddag geen passagiersvluchten plaatsvinden. De evaluatie van de test die dinsdag uitgevoerd werd, is nog aan de gang en zal ten minste tot dan in beslag nemen, zo meldt de luchthaven woensdagavond. Brussels Airport voerde die test uit met 800 vrijwillige werknemers, die de nieuwe trajecten voor passagiers op de luchthaven uitprobeerden. "Tijdens de test werden alle processen voor passagiers onder de loep genomen", aldus Brussels Airport.

Het gaat dan om onder meer de toegangscontrole voor passagiers, veiligheidsmaatregelen, de check-in, de afhandeling van bagage voor zowel vertrekkende als aankomende passagiers, de trajecten van vertrekkende en aankomende passagiers en de trajecten voor passagiers met een beperkte mobiliteit. De test begon om 14.30 uur en was afgelopen om 17 uur.

Specialisten van alle betrokken partijen bij de werking van een luchthaven, evalueren nu de test. De resultaten worden woensdag en donderdag besproken. "Brussels Airport wil ervoor zorgen dat het proces van a tot z in orde is om de veiligheid en het comfort van passagiers en personeel te garanderen", klinkt het. "Van zodra de resultaten van de tests bekend zijn, zullen we deze communiceren."

De luchthaven wijst er nog op dat de tests moeten voldoen aan drie voorwaarden. Zo moeten de tijdelijke constructies voldoen aan alle bouwkundige en brandtechnische veiligheidsvoorschriften, moeten de verschillende passagiersstromen vlot verlopen en moeten de overheidsinstanties het veiligheidssysteem goedkeuren dat werd opgezet.

bron: Belga