Luchthavenpolitie verlengt stakingsaanzegging

Luchthavenpolitie verlengt stakingsaanzegging

De overlegvergadering tussen de luchthavenpolitie van Zaventem en de autoriteiten van woensdag heeft niet tot een akkoord geleid. De verschillende partijen komen donderdag om 14 uur opnieuw samen. De stakingsaanzegging wordt verlengd en zal na de vergadering opnieuw worden bestudeerd, aldus voorzitter Vincent Gilles van de vakbond VSOA Politie. Als de autoriteiten (Binnenlandse Zaken en Justitie) niet ingaan op de verzuchtingen van de politiebonden (het NSPV en de VSOA Politie), “zal er een staking zijn van de agenten op de luchthaven van Zaventem”, aldus Gilles. Zowel de controlediensten binnen als de patrouilles te voet zullen niet operationeel zijn.

De onderhandelingen vinden plaats terwijl de verantwoordelijken van de luchthaven de mogelijkheid van een gedeeltelijke heropening bestuderen, na de aanslag op de luchthaven die vorige week dinsdag 16 doden maakte. De luchthaven zal zeker nog tot donderdagnamiddag niet opnieuw open gaan.

De stakingsaanzegging dateert van voor de aanslag. De luchthavenpolitie wil dat de veiligheidsmaatregelen in en rond de luchthaven worden opgedreven. De vakbonden eisen onder andere een controle van alle reizigers aan de inkom van de vertrekhal. Ook moet het beheer van personeel en materiaal herzien worden. “Enkele diensten zijn niet voldoende uitgerust met radio’s, bijvoorbeeld”, aldus de voorzitter van VSOA Politie.

bron: Belga