Fonds Jo Vanhecke verdeelt 38.000 euro voor voetbalclubs die maatschappelijke rol opnemen

Fonds Jo Vanhecke verdeelt 38.000 euro voor voetbalclubs die maatschappelijke rol opnemen

Het Fonds Jo Vanhecke zal 38.000 euro verdelen onder tien projecten die het voetbal als instrument voor maatschappelijke integratie gebruiken. “Iedereen Buffalo” van de communitywerking van KAA Gent mag rekenen op het grootste stuk van de taart. Ook het sociale voetbalproject BX Brussels van Rode Duivel Vincent Kompany en S.V.V. Damme, dat asielzoekers uit Sijsele laat voetballen, krijgen steun van het fonds. Het Fonds Jo Vanhecke werd vorig jaar opgericht en wil de maatschappelijk rol van voetbal stimuleren. Het is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting, die de laureaten vandaag bekendmaakte. KAA Gent krijgt voor “Iedereen Buffalo”, dat kansengroepen in de aanpalende wijk Nieuw-Gent Steenakker toegang wil bieden tot sport- en vrijetijdsbesteding, 6.000 euro.

Het fonds trekt ook 5.000 euro uit voor voetbalploeg S.V.V Damme, dat sinds eind vorig jaar voetbaltraining aanbiedt aan asielzoekers die verblijven in het opvangcentrum van Sijsele. Sporting Bruxelles Fc krijg eveneens 5.000 euro voor “Educafoot”, dat voetbal verbindt met een brede educatie van jongeren.

Daarnaast gaat er 4.000 euro naar Foyer des Jeunes des Marolles, dat t-shirts ontwerpt tegen racisme. Sporting Hasselt krijgt voor “Street Heroes Hasselt” 3.500 euro. Centrum West-D’Broej, uit Sint-Jans-Molenbeek, krijgt 3.000 euro om voetbaltraining te organiseren voor minderjarige asielzoekers. Ook CS Bellevaux-Ligneuville, de Fondation Sporting de Charleroi en BX Brussels kunnen rekenen op 3.000 euro.

De Mechelse hattrick krijgt voor de campagnes tegen drugs in het stadion van YRKV Mechelen 2.500 euro.

bron: Belga