ATP Miami – David Goffin schaart zich ook in Florida bij laatste vier

ATP Miami - David Goffin schaart zich ook in Florida bij laatste vier

David Goffin (ATP-15) heeft zich woensdag voor de halve finales van het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.134.605 dollar) geplaatst. De 25-jarige Luikenaar deed dat door de Fransman Gilles Simon (ATP-19) in drie sets te verslaan. Na 1 uur en 57 minuten stond de 3-6, 6-2 en 6-1 op het bord. Twee weken terug schaarde Goffin zich ook in het Californische Indian Wells (6.134.605) al bij de laatste vier. De twee Amerikaanse hardcourttoernooien zijn na de vier Grand Slams de belangrijkste en rijkst gedoteerde op de kalender.
“Dit is geweldig. Ik voel me heel goed op dit moment en ik speel dan ook goed”, reageerde Goffin. “Dit geeft veel vertouwen voor de toernooien die nog komen, maar had je me bij het begin van het seizoen gezegd dat ik twee halve finales in de Masters 1.000 ging spelen, had ik meteen getekend. De eerste set tegen Simon had ik het lastig. In de tweede heb ik de kwaliteit van mijn opslag kunnen opkrikken. Dat is belangrijk tegen iemand die zo goed retourneert als Gilles.” Simon kon in die tweede set slechts drie punten scoren op de opslag van Goffin.
In Indian Wells ging Goffin er in de halve finales tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-12) uit. In Miami komt hij tegenover de winnaar van de partij tussen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) en de Tsjech Thomas Berdych (ATP-7) te staan.
Vorig jaar bereikte Goffin de achtste finales in Miami. Dat was totnogtoe zijn beste resultaat in het toernooi. Dit seizoen leed Goffin nog maar vijf nederlagen. Daar staan 16 zeges tegenover. Zijn parkoers in Miami brengt hem alvast zijn hoogste klassering op de wereldranglijst op. Maandag wordt hij de nummer twaalf of dertien. Een veertiende stek in juli van vorig jaar was voordien zijn hoogste ranking. “Een plaats in de top tien is natuurlijk de droom van elke speler, maar daar denk ik nu nog niet aan. Ik neem het stap per stap, te beginnen met de halve finale. Dat wordt sowieso een interessant duel, ongeacht de tegenstander”, besluit Goffin.

.

bron: Belga