Chinese marathonlopers zetten hun tanden in een stuk zeep

Iedereen kent ondertussen het gevaar van de kleine lettertjes niet lezen, maar de grote letters negeren kan ook nefaste gevolgen hebben, zeker wanneer de verpakking misleidend is. Dat ontdekten enkele Chinese lopers tijdens de marathon van Qingyuan. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Nadat de 20.000 deelnemers de finishlijn bereikten, kregen ze een goodiebag aangeboden. Die bevatte onder andere een stuk geparfumeerde zeep, dat voor de gelegenheid in een kleurrijke verpakking gewikkeld was. Op de verpakking stond in het Engels aangegeven dat het zeep was, maar een uitgehongerde loper zou de klomp kunnen verwarren met een energiereep. Omdat de Chinese atleten het Engels niet meteen machtig zijn, is dat exact wat er gebeurde.

De Chinese site People's Daily wees erop dat er in de buurt van de finishlijn heel wat stukken zeep met tandafdrukken werden teruggevonden. De organisatoren boden na afloop hun excuses aan. "De verpakking van de zeep lijkt inderdaad op een voedselverpakking. Deze fout is is te wijten aan onze nalatigheid", aldus een organisator.