Ingenieur bouwt diskette met 118 gigabyte geheugen

De diskette was in de begindagen van de computer het enige draagbare opslagmiddel voor bestanden. In de loop der jaren is het achterhaald geraakt, maar als eerbetoon aan het gadget, heeft een ingenieur een diskette gemaakt met een opslagruimte van maar liefst 119 gigabyte.

Een paar luttele minuten, meer had een vindingrijke ingenieur niet nodig om de opslagruimte van een diskette meer dan duizend keer te vergroten. De handige Harry ontdekte dat de pinnetjes van een SD-kaartje exact hetzelfde waren als die van een diskette. Na een beetje prutsen kon hij de SD-kaart zo in de diskette plaatsen, dat het toestel een geheugen kreeg van 119 gigabyte. Ter vergelijking: de originele geheugenkaarten van de floppy disks hadden slechts ruimte voor 1,44 MB.

Het mag nu wel bewezen zijn dat het geheugen van een diskette fors de hoogte kan ingaan, dat wil nog niet zeggen dat de diskette aan een comeback bezig is. Meer zelfs, de laatste floppydisk rolde in 2011 van de band in de Sony-fabriek. Een voordeel is wel dat je een diskette minder snel zal kwijtraken dan een minuscuul SD-kaartje.

Foto Pixabay