Rode Duivels herdenken slachtoffers van aanslagen

Rode Duivels herdenken slachtoffers van aanslagen

De oefeninterland van de Rode Duivels van dinsdagavond in Leiria tegen Portugal is van start gegaan met een gepast eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van een week geleden op Zaventem en in Brussel. Zo stonden de spelers van beide ploegen door mekaar tijdens de volksliederen, speelden de Duivels met een rouwband en werd er voor de aftrap een minuut stilte in acht genomen. De Rode Duivels warmden al op met een speciaal shirt ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen. Op het shirt, dat nagenoeg volledig zwart was, stond in een witte balk gedrukt: “In memory of all victims, Brussels, 22.03.2016”.

De interland staat volledig in het teken van de recente aanslagen in ons land en ook in de Portugese media werd er dinsdag nog veel aandacht aan besteed. “Vandaag zijn wij ook Belgen” titelde de Portugese krant A Bola op zijn voorpagina, die ook nog eens volledig in de Belgische driekleur gehuld was.

Niet alleen de Belgen, maar ook de Portugezen staan dus stil bij de gebeurtenissen op Zaventem en in Brussel. Zo zijn onder meer de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa en premier António Costa aanwezig en alle fans kregen ook een klein Belgisch vlaggetje om mee te zwaaien.

Bondscoach Marc Wilmots was zondag samen met spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts al bloemen gaan neerleggen op Zaventem. “Dat was een bijzonder emotioneel moment”, opperde de bondscoach een dag later. “We hebben met luchtvaartpersoneel gepraat en je kon de emotie in hun ogen lezen. Bij hen zit het heel diep, het is verschrikkelijk”.

bron: Belga