Rode Duivels – Bondscoach Marc Wilmots helemaal niet tevreden over eerste helft

Rode Duivels - Bondscoach Marc Wilmots helemaal niet tevreden over eerste helft

Een slechte eerste en een betere tweede helft. Zo omschreef bondscoach Marc Wilmots de met 2-1 verloren oefeninterland van de Rode Duivels van dinsdagavond in Leiria tegen Portugal. In de eerste helft was het vertimmerd Belgisch elftal duidelijk de mindere van Portugal. Doelman Courtois moest zich gewonnen geven op pogingen van Nani en Ronaldo, maar behoedde zijn team voor een afstraffing. Na rust liep het iets beter bij de Duivels, uiteindelijk kopte Romelu Lukaku op voorzet van zijn broer Jordan de 2-1 tegen de netten.
“Ik was zeker niet tevreden over onze eerste helft. We maakten te veel fouten, zeker bij de tegentreffers. Er was een gebrek aan agressiviteit, ook bij mijn driehoek op het middenveld (Witsel-Nainggolan-Fellaini)”, oordeelde Wilmots. “Portugal is enorm snel in de omschakeling en wachtte op onze fouten. Wij speelden veel te hoog en liepen in de eerste helft een paar keer in het mes. Na rust hebben we een goede reactie getoond en zijn we met twee spitsen en in een ruit gaan spelen. We toonden meer karakter en er was meer stabiliteit.”
De vele afzeggingen zorgden er voor dat België met een experimenteel elftal speelde. “Daar dienen oefenwedstrijden voor. Iemand als Thomas Vermaelen is geen linksback, dat weten we, en hij bracht te weinig bij op offensief vlak. Jordan Lukaku deed het daar beter, terwijl Vermaelen centraal wel sterk voor de dag kwam. Op rechts werd Gillet vaak niet geholpen door de middenvelders, we moeten collectief verdedigen. Denayer van zijn kant deed het wel goed op rechts”, aldus Wilmots, die ook van oordeel was dat Romelu Lukaku een sterke wedstrijd speelde. “Ik vond hem goed. Hij hield de bal uitstekend bij, kaatste goed en was aanspeelbaar. Hij kreeg één goede voorzet en werkte die perfect af.”
De troepen van Wilmots zetten hun laatste rechte lijn richting EK binnen zeven weken in met een kort trainingskamp in Knokke-Heist (19-21 mei). Daarna volgt een stage van een week in het Zwitserse Lausanne (22-28 mei), met een afsluitende oefenwedstrijd op zaterdag 28 mei in het Stade de Genève tegen EK-deelnemer Zwitserland.
Van 29 mei tot en met 6 juni strijken Vincent Kompany en ploegmaats neer in Genk. Tijdens die week trainen ze in de Genkse Cristal Arena en zijn er oefenwedstrijden in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (woensdag 1 juni om 20u45) en Noorwegen (zondag 5 juni op 18u). Op 6 juni volgt dan de afreis naar het EK, waar in de groepsfase tegen Italië (13 juni in Lyon), Ierland (18 juni in Bordeaux) en Zweden (22 juni in Nice) gespeeld wordt.

bron: Belga