Pas vrijdag uitzicht op droog en zonnig weer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Van vandaag tot en met donderdag blijft het vooral bewolkt met buien en soms een onweer. Pas vanaf vrijdag blijft het droog met zonnige perioden. De temperatuur zal rond de 15 graden schommelen in het weekend. Het is vandaag wisselend bewolkt met enkele buien, mogelijk met onweer. Later komt er meer ruimte voor zon, voornamelijk over de westelijke helft van het land. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Maxima: 7 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden in de andere regio's. Vanavond is het tijdelijk droger maar later komen er weer vaker buien opzetten. Het kwik daalt tot 3 graden.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele lokale buien. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. In de loop van de namiddag zal de wind in sterkte afnemen. We bereiken maximumtemperaturen van rond 8 tot 11 graden.

Donderdag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen bij ongeveer 9 graden. Van vrijdag tot en met zondag blijft het op de meeste plaatsen zo goed als droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op van zowat 12 graden vrijdag naar meer dan 15 graden in het weekend. Maandag wordt de buienkans weer groter maar het blijft zacht.

bron: Belga