Prison Break-acteur reageert met pakkende bekentenis op internet-meme

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 07: Actor Wentworth Miller attends "TrevorLIVE LA" Honoring Robert Greenblatt, Yahoo and Skylar Kergil for The Trevor Project at Hollywood Palladium on December 7, 2014 in Los Angeles, California. Michael Buckner/Getty Images for Trevor Project/AFP

Wentworth Miller, het hoofdpersonage uit de televisieserie Prison Break, heeft op zijn Facebook-pagina uitgebreid gereageerd op een meme van hem. De meme bestaat namelijk deels uit foto’s van Miller, toen hij met een zware depressie worstelde.

Miller reageerde op een post van The Lad Bible, een heel populaire groep op Facebook. Die had een meme gepost waarop de afgetrainde acteur uit de Prison Break-periode vergeleken wordt met de Miller die enkele jaren later een kilo’s bijgekomen is.

Wat op dat moment maar door weinigen geweten was, was dat Miller op dat moment met een zware depressie kampte. Hij had zelfmoordneigingen en zocht zijn toevlucht in eten. Hierdoor was zijn gewicht vanzelfspreken ietwat gestegen. Dat juist op dat moment een foto van hem werd gemaakt en dat de afbeelding uitgroeide tot een meme, bracht Miller en zijn familie veel verdriet. Toch kijkt de acteur nu met een ander gevoel terug op de periode. Hij herinnert zich de strijd en is maar wat blij dat hij zich nu veel beter vindt.

The Lad Bible, die de meme verspreidde, heeft zich ondertussen ook al geëxcuseerd. De groep benadrukt dat het op geen enkele manier Miller wou kwetsen of doen uitschijnen dat mentale gezondheidsperikelen iets is om mee te lachen. The Lad Bible belooft psychologische problemen een plek te blijven geven in hun berichten en hoopt te kunnen helpen aan het doorbreken van het taboe errond.

Om op een positieve noot te eindigen: fans van de serie Prison Break kunnen zich al klaarzetten voor de televisie, want een nieuw seizoen van de reeks is in de maak.

 

Today I found myself the subject of an Internet meme. Not for the first time. This one, however, stands out from the…

Geplaatst door Wentworth Miller op maandag 28 maart 2016

 

Wentworth Miller,We posted two pictures of you last night to our Facebook page, but today we want to say we’ve got…

Geplaatst door The LAD Bible op dinsdag 29 maart 2016

Foto AFP / M. Buckner