Zo saboteerde Gilles de opdrachten tijdens De Mol

Dat Gilles de mol was, wist gans Vlaanderen vorige week al, maar nu is het ook bekend hoe hij heel de boel gesaboteerd heeft. En uit de beelden blijkt dat Gilles een heel berekende en beredeneerde mol was.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Het seizoen van De Mol zit erop. In de laatste aflevering keken de kandidaten samen naar de ontknoping en werden de manipulaties van de mol Gilles onthuld.

Opvallend was dat, buiten twee personen, elke kandidaat van drie overblijvers Gilles aanduidde als de mol. Alleen Thibaud en Bruno zaten nog altijd op het verkeerde spoor en verdachten Hanne. Vooral Bruno was volledig overtuigd van zijn Mol. De verrassing bij de onthulling van de echte Mol was dan ook zo groot dat hij letterlijk van zijn stoel viel.

Het interessanste deel van de aflevering waren de beelden die de verborgen handelingen en manipulmaties van Gilles blootlegden. Hoe hij de kettingproef en de proef met de pasvragen probeerde te blokkeren door de discussies in de groep op te voeren. Hoe hij het lot van Ruth bezegelde door bewust een fout antwoord te geven. Hoe hij vertrouwen wou winnen door geld te winnen in kleinere proeven. Alles werd duidelijk.

Na afloop kregen de kandidaten nog een laatste kans op terug te blikken op hun avontuur in Argentinië. Eén voor één spraken ze van een overgetelijke reis en een ervaring die ze nooit zullen vergeten. Bij Gilles, de spilfiguur van dit seizoen, overheerste een dubbel gevoel. Hij vond het een ongelooflijke eer om in De Mol de mol te zijn geweest, maar was tegelijkertijd ook wat triest dat het nu echt voorbij was.

Foto SBS Belgium