Kristoff wint openingsetappe Driedaagse De Panne-Koksijde

Norvegian Alexander Kristoff of Team Katusha celebrates after winning the first stage of the Driedaagse De Panne - Koksijde cycling race, 198,2km from De Panne to Zottegem, Tuesday 29 March 2016. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft de openingsetappe in de 40ste editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. Hij haalde het in een sprint met drie. Voor de start werd één minuut stilte gehouden voor de overleden renners Antoine Demoitié en Daan Myngheer. 

Het trio Kristoff, Lieuwe Westra en Alexey Lutsenko (beiden Astana) trok met een geruststellende voorsprong naar de meet. Na 198,2 kilometer tussen De Panne en Zottegem was de Noor duidelijk sneller dan de Kazach Lutsenko. De Nederlander Westra werd derde. Sean De Bie (Lotto-Soudal) was de eerste Belg op de negende plaats.

Kristoff, de eindwinnaar van vorig jaar in de Driedaagse, moest zondag nog ziek forfait geven voor Gent-Wevelgem. Nu is hij meteen ook de eerste leider in de Driedaagse. Woensdag staat de tweede etappe op het programma, een rit over 211,1 kilometer van Zottegem naar Koksijde.